Descartes neemt ASD over

Descartes ASD

Overname versterkt het aanbod voor douanediensten van Descartes 
  
Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, neemt Aeropspace Software Developments (ASD) over. ASD is leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving. Dankzij de overname vergroot Descartes zijn aanbod van globale logistieke diensten.
Het Ierse ASD biedt softwareoplossingen voor douaneaangiften voor logistieke dienstverleners (LSP's) en verladers, evenals Radio Frequency Identification (RFID)-oplossingen die de logistieke luchtvaartsector helpen activa te traceren. Thyme-IT, de douaneaangifteoplossing van het bedrijf, helpt importeurs, exporteurs en LSP's om op een veilige en efficiënte manier te voldoen aan de Ierse wettelijke vereisten voor import en export. Daarnaast helpen RFID-oplossingen van ASD wereldwijde luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelaars om handmatige taken te elimineren en efficiënter te voldoen aan verschillende luchtvaartvoorschriften door middel van unieke identificatie, tagging en het volgen van activa.

"Het Global Logistics Network ('GLN') van Descartes is ontwikkeld om verzenders, vervoerders en LSP's te helpen bij het verbinden en samenwerken om de volledige levenscyclus van zendingen te beheren", zegt Ken Wood, EVP Product Management bij Descartes. "Deze combinatie met ASD is zeer complementair aan ons huidige productaanbod. ASD voegt diepgaande Ierse douane-expertise en een modern multi-country douanetechnologieplatform toe. We zien ook grote synergieën voor de luchtvaartmaatschappijen door de op RFID gebaseerde oplossingen van ASD te combineren met het CORE BLE real-time tracking platform van Descartes."

"Omdat klanten steeds meer bedrijfsprocessen bij één aanbieder willen onderbrengen, blijven wij oplossingen aan het GLN toevoegen," aldus Edward J. Ryan, CEO van Descartes. "ASD deelt een gemeenschappelijke visie om de wereldwijde logistieke gemeenschap van verladers, vervoerders en LSP's van dienst te zijn. We zijn verheugd om de medewerkers, klanten en partners van ASD in de Descartes-familie te verwelkomen." 

Het hoofdkantoor van ASD is gevestigd in Dublin, Ierland. Descartes heeft de overname van ASD geregeld voor ongeveer 57 miljoen euro (61 miljoen dollar), waarbij 54 miljoen euro in contanten wordt betaald. De definitieve afwikkeling van de transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2025 plaatsvinden. 

 

Lees ook
Visma: 150.000 nieuwe klanten, acht overnames en een record ARR van 2,4 miljard euro

Visma: 150.000 nieuwe klanten, acht overnames en een record ARR van 2,4 miljard euro

Een recordaantal van 150.000 nieuwe klanten sloot zich gedurende het kwartaal aan bij Visma, wat betekent dat Visma nu bedrijfskritische software levert aan 1,8 miljoen klanten in de private en publieke sector.

Crayon fuseert met Sequint

Crayon fuseert met Sequint

Crayon, het wereldwijde full-service adviesbureau voor digitale transformatie, fuseert met Sequint, expert op het gebied van software licenties. Sequint was sinds de overname in 2019 al onderdeel van de Crayon Group. De fusie betekent dat alle activiteiten van Sequint voortaan onder de Crayon-naam worden geleverd. Hiermee zorgt Crayon voor een uni1

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.